Излезе Linux дистрибуцията Endless OS

0
143
Endless OS

Излезе Linux дистрибуцията Endless OS с подобрения, поправки и обновени пакети. Вижте какво ново.

Разработчиците от Endless Computers публикуваха поредното издание на Linux-базираната операционна система Endless OS 3.8.1, която идва с нови функции, обновени пакети, поправки и подобрения.

Като една от основните промени при Endless OS 3.8.1 се очертава подобреният начин за инсталиране и по-лесното настройване на инсталацията с Linux и Windows, познато още като dual boot. Endless OS е и една от Linux дистрибуциите, които предлагат приложение за Windows, с което можете да направите буутваща медия, от която да инсталирате операционната система.

Добавена е възможност за persistent пространство при използване в Live режим, което означава, че ако променяте различни неща при USB носителя или добавяте/триете различни файлове, то промените ще бъдат запазени между различните пускания на системата. Интересен момент тук е фактът, че ако започнете инсталация от променяната медия, то това не повлиява инсталацията, която ще бъде такава по подразбиране, без нанесените от вас промени.

Endless OS v3.8.1 предлага и VMWare Guest Tools, ако искате да използвате дистрибуцията във виртуална машина като алтернатива на dual boot. VMWare Guest Tools представлява комплект от инструменти, които предоставят допълнителна функционалност при използването на гост виртуална машина като споделяне на файлове, драйвър за виртуалната видео карта, преминаване на курсора от гост към хост и обратното и пр.

Поправени са различни проблеми като премахването на администраторската парола чрез опцията „Do not require a password when logging in“, което вече работи безпроблемно, при добавяне на Endless OS OVF изображения потребителите вече няма да получават събщение за грешка, поправени са различни проблеми при Windows инсталатора, налични са поправки за скритите актуализации при App Center, ако използвате приложението за родитерски контрол то вече зачита настройката за езика, вместо да работи по подразбиране на английски и пр.

Прочетете още:  Кумулативният ъпдейт за Windows 10 KB3194798 предизвиква интересен бъг

Разработчиците от Endless Computers съобщават, че към момента нови ISO образи на Endless OS v3.8.1 не са налични, но такива ще бъдат предоставени до няколко дни. Можете да проверявате кога ще бъдат качени на сървърите от официалната страница за сваляния на Enless OS.

Ако вече имате инсталирана Endless OS, то можете лесно да получите всички последни новости с няколко команди в терминал, като преминете към нестабилния клон:

eos-updater-ctl update
reboot
pkexec eos-stage-ostree demo

Веднъж щом стабилната версия излезе официално, то можете да се върнете към стабилния клон с:

pkexec eos-stage-ostree prod

Всички промени и новости при Endless OS v3.8.1 можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)