Излезе Linux дистрибуцията Fedora 27

0
35

Поредната версия на поддържаната от Red Hat и разработвана от общността и различни софтуерни проекти GNU/Linux дистрибуция Fedora 27 излезе официално и носи със себе си множество подобрения и нови функции.

Fedora 27 идва с Linux kernel 4.13, glibc 2.26, GCC 7.2, RPM 4.14, LibreOffice 5.4 и множество други актуализирани пакети.

Използва се графичната среда GNOME с версия 3.26, която носи със себе си по-добри тъмнейли при приложенията, преработени настройки на контролния панел, разширено търсене с подобрено оформление, цветни еможи икони при приложението Characters и пр. Повече информация относно GNOME 3.26 можете да намерите тук

При новото издание вече се използва Pipewire като нова система на ниско ниво, за по-добро управление на аудио и видео и предоставя заснемане и записване на екрана. Boxes приложението дава възможност за безплатен RHEL абонамент, който се предлага от известно време насам за guest box.

Последната версия на GNOME Builder предоставя подобрена документация, по-добър дизайн, дебъгър, търсене на символи и довършване на думи при писане.

Тук трябва да споменем, че Fedora Server е в процес на модуларна промяна на архитектурата си и ще излезе с известно закъснение.

Повече информация относно новото издание на Fedora 27 можете да намерите в официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Майкрософт ще бие Google с ботове