Излезе Linux Kernel 5.5 RC3 с множество подобрения

0
54
Linxu Kernel ядро

Linux Kernel 5.5 RC3 е тук с множество подобрения. Разработчиците на Linux ядрото пуснаха поредното трето RC издание.

Линус Торвалдс обяви наличността на Linux Kernel 5.5 RC3. Тази версия на Linux ядрото, както обяснява той, излиза точно навреме, само с няколко часа забавяне, което той обяснява с неговите приготовления за коледните празници.

Въпреки наближаващите празници обаче работата продължава с пълна пара и засега не оказва влияние върху разписанието. RC3 изданието е по-голямо от RC2, което се счита за нормално, но не винаги е така. Този път обаче изданието е доста по-голямо и Линус обяснява, че то е най-голямото от доста време насам.

Списъкът с промените е доминиран от драйвъри (мрежи, видео карти, звук, pinctrl, usb и пр.), tooling промени (selftest допълнения и perf), но са налични и промени при файловите системи (xfs, btrfs и някои core поправки), core networking, актуализации по документацията, архитектурни актуализации др.

Засега се очаква финалното издание 5.5 да излезе в края на януари, но ако има забавяне и се получи един от редките случаи, когато имаме RC8, то това може да се случи и в началото на февруари. Поради коледните празници следващите две издания може да са по-малки, което да доведе и до забавяне, но предстои да видим.

Повече подробности относно Linux Kernel 5.5 RC3 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Mafia 2 Linux Wine D9VK