Излезе Linux Kernel 5.5 RC5 с множество поправки

0
30
Linux Kernel

Тук е Linux Kernel 5.5 RC5, който идва с поправки навсякъде и важна поправка, поправяща регресия в бързодействието.

Линус Торвалдс обяви официалната наличност на петото RC издание на Linux ядрото от серията 5.5 по пътя към финалната версия. Той обяснява, че това е поредната спокойна и безпроблемна седмица, но това не е изненада за никого, след като имаше празници. Хората малко по малко влизат в ритъм и следващото издание може да не е толкова спокойно.

И без изненада това беше още една спокойна седмица. Аз мисля, че това ще се промени тази седмица, когато всички се завръщат от празниците“, се казва в анонса.

При Linux Kernel 5.5 RC5 има промени навсякъде, но нищо не изпъква като обем. Налични са драйвърни промени, основно мрежи, но също така и видео, медия, block и звук. Налични са промени при core networking, архитектурни актуализации, като болшинството са MIPS, RISC-V и Hexagon, но има и промени при powerpc.

Важен за отбелязване поправен проблем е регресията в бързодействието при AppArmor, който беше забелязан при първите RC издания на 5.5. Поправките за него можете да видите тук. Налични са поправки и при tomoyo.

Торвалдс съобщава и една тъжна новина и тя е, че Minix разработчикът Брус Евънс е починал. Той обяснава, че Брус не е бил толкова директно свързан с разработката на ядрото, но е свършил много i386 работа при BSD, която Торвалдс е използвал в ранните дни.

Повече подробности около Linux Kernel 5.5 RC5 както и всички промени можете да видите в официалния анонс.

Прочетете още:  Нов Linux телефон е напът
5/5 (1 Review)