Излезе Linux Kernel 5.5 RC6 с поправки за AMD и много други

0
35
Linxu Kernel ядро

Излезе Linux Kernel 5.5 RC6 с множество драйвъри, поправки при AMD и работа навсякъде.

Линус Торвалдс обяви поредното шесто RC издание на Linux ядрото по пътя към стабилната версия 5.5. Той обяснява, че въпреки че празниците са минали, това издание също е спокойно. Работата започва да кипи в различни насоки, но въпреки това изданието е по-спокойно от обичайното за RC6.

Нека видим как ще се развият нещата. Предполагам, че ще имаме един от случаите с RC8, но не защото нещата изглеждат лоши към момента, а защото поради празниците може да не е било достатъчно тестването и разработването. Но кой знае? Напълно е възможно да имаме напълно спокойни две следващи седмици и тогава аз ще поема по направлението „няма смисъл да бавя нещата“, се казва в анонса.

При Linux Kernel 5.5 RC6 имаме предимно драйвъри навсякъде, като мрежите са с най-голям дял. Допълнително има USB, видео карти, звук, HID, MTD, gpio, block и още. Встрани от драйвърите има core networking, архитектурни актуализации (ARC, RISC-V, arm64), tracing поправки, поправки за clone3() системните извиквания.

Що се отнася до видео картите, при новата версия за Intel има актуализации за нов хардуер от Icelake до Elkhart Lake, а при AMD има важни поправки за 8K / 4K120 Output, Sync Object Timeline поддръжка за Vulkan и Raven APU.

Повече подробности относно Linux Kernel 5.5 RC6 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Нов уеб стандарт прави възможно вписванетов сайтове без парола
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments