Излезе Linux Kernel 5.6 RC 3 без някакви особени проблеми

0
37
Linxu Kernel ядро

Тук е поредната версия от ядрото в разработка Linux Kernel 5.6 RC 3, която засега е доста безпроблемна.

Линус Торвалдс обяви третото RC издание на Linux ядрото в разработка от серията 5.6, което той определя като безпроблемно и нормално като размер спрямо други RC 3 издания.

Доста нормално издание мога да кажа. Виждали сме по-големи издания, виждали сме и по-малки. Може би този път това е от по-малките в среден размер, но това е нормално, имайки предвид по-малкия прозорец за сливане.“, казва Торвалдс в изявлението си.

Списъкът с промени също е съвсем обикновен – около 55% от Linux Kernel 5.6 RC 3 са драйвъри – звук, видео карти, USB, мрежи, а също така има и доста работа по премахването на vsoc.

С малко закъснение вчера е била добавена и допълнителна работа по китайската C-SKY процесорна архитектура. Тези промени е трябвало да бъдат внесени в началото на месеца при merge прозореца, но Торвалдс се е съгласил да бъдат имплементирани сега в Linux Kernel 5.6 RC 3.

C-SKY е китайска 32-битова процесорна архитектура, която беше имплементирана още в Linux Kernel 4.20. Предназначена е за маломощни SoC процесори и се използва в потребителска техника като DVR, камери, принтери и пр., което осигурява безпроблемна работа на тези устройства с Linux.

Освен работата по драйвърите при новото RC 3 издание на Linux ядрото имаме както обикновено актуализации по файловите системи (ext4 и btrfs), мрежи, поправки при архитектурите powerpc, s390, x86 и вече споменатата C-SKY, различни поправки тук и там.

Повече за Linux Kernel 5.6 RC 3 можете да научите от официалния анонс.

Прочетете още:  NVIDIA 435.17 Beta Linux видео драйвърът добавя динамично превключване на видео картите при Optimus лаптопите
5/5 (1 Review)