Излезе Linux Kernel 5.6 RC5

2
44
Linux Kernel

Излезе Linux Kernel 5.6 RC5 без някакви особени проблеми, но изданието е малко по-голямо.

Линус Торвалдс обяви наличността на петото RC издание на Linux ядрото в разработка от серията 5.6. Той обяснява, че се е надявал по време на излизането на Linux Kernel 5.6 RC5 да си е вкъщи и да работи от своя компютър, но е имал проблеми с пътуванията и отменени полети и е обявявил изданието високо в небето.

Торвалдс казва за новото издание, че почти всичко е наред, а казвd „почти“, защото въпреки че няма особени проблеми, това RC5 издание е по-голямо от обичайното. То не само е по-голямо от RC4, но е най-голямото RC5 издание до момента въобще.

Според него това може да е по стечение на обстоятелставата и да не говори за някакви бъдещи проблеми. Например RC4 беше по-малко от обичайното, така че може да са се натрупали пачове от миналото издание, които сега са намерили място в новото RC5 издание.

Засега Торвалдс съобщава, че няма причини да се тревожи, освен ако тенденцията не се запази и за следващите RC издания от серията 5.6.

Като оставим настрана по-големия размер, Linux Kernel 5.6 RC5 е съвсем нормално издание, в което около 60% са драйвъри (видео карти, dmaengine, phy, звук, rdma, подсветки и пр.), а останалото е смесица от подобрения и поправки при основния код на ядрото (ядро, файлови системи, виртуални машини), perf tooling, архитектурни актуализации, актуализации по документацията и още.

Повече за Linux Kernel 5.6 RC5 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Ето как да стартирате Linux на Windows 10 ARM машина
2 Comments
нови
стари оценка
Inline Feedbacks
View all comments
Валсо
3 години

Значи и в тази версия няма да видим нейтив рънване на екзета.