Излезе Linux Kernel 5.7 RC3

0
46
Linux Kernel

Излезе Linux Kernel 5.7 RC3, всичко е напълно нормално.

Излезе и третото RC издание от клона в разработка на Linux ядрото от серията 5.7. Линус Торвалдс обяснява, че Linux Kernel 5.7 RC3 е по-голямо от миналото издание, но въпреки това всичко е абсолютно нормално.

В този полудял свят, Linux ядрото е толкова нормално, че почти е скучно“, споделя Торвалдс в анонса.

Linux Kernel 5.7 RC3 е малко по-голямо от средното за RC3 издание, но въпреки това в списъка с направените промени няма нищо тревожно. Най-голямата част от тази версия са драйвъри, като звуковите и мрежовите са най-много, но има и много други като USB, видео карти, tty iio и др. Tooling също заема голяма част от новото издание поради pm-graph актуализация.

Извън tooling и драйвърите както винаги са налични архитектурни аткуализации, като x86 доминира, но също така има и mips, ARM, sh и powerpc, core networking поправки, поправки при файловите системи cifs, exfat и afs, актуализации при документацията, поправки и промени при header файловете, mm и core kernel.

Линус Торвалдс споделя, че безпроблемното издание е точно това, което му харесва и благодари на всички, които са допринесли за това.

Официалния анонс на Linux Kernel 5.7 RC3 можете да видите тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе новия Steam For Linux Beta с поправка на отдавнашен проблем