Излезе Linux Kernel 5.7 RC4 като още едно спокойно издание

0
59
Linux Kernel

Излезе Linux Kernel5.7 RC4 като още едно спокойно и безпроблемно издание.

Линус Торвалдс обяви четвъртото RC издание на Linux ядрото в разработка от серията 5.7. Той съобщава, че при Linux Kernel 5.7 RC4 всичко е нормално и дори изданието е по-малко от обичайното за този етап на разработка.

Изглежда тенденцията за нормално и безпроблемно издание се запазва, след като миналата седмица Линус определи RC3 изданието като почти скучно, във времена, когато светът е полудял около коронавирусната зараза.

Нещата продължават да изглеждат нормално в 5.7 изданието. Ако има нещо, то RC4 е по-малко от обичайното (то е най-малкото RC4 издание от това, което имахме по време на седмицата по време на Коледа) и повечето дискусии, в които трябваше да участвам бяха за бъдещото разработване и различни изчиствания, а не за проблеми с текущото издание (въпреки че понякога тези разговори бяха провокирани от поправки в това издание).“, казва Торвалдс в анонса.

Една от причините това RC4 издание да е по-малко е липсата на мрежови промени. По-голямата част от Linux Kernel 5.7 RC4 както обикновено са драйвъри – видео карти, звук, DMA, MMC, RDMA, Hyper-V, i2c, а също така и файлови системи – NFS и BtrFS. Налични са и множество малки поправки навсякъде.

Пълния анонс относно Linux Kernel 5.7 RC4 можете да видите тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Mozilla Firefox и Google Chrome са забранени в новия Windows 10 S