Излезе Linux Kernel 5.7 RC5 с повече промени, но нищо тревожно

0
61
Linux Kernel

Излезе Linux Kernel 5.7 RC5 с повече промени, но нищо тревожно към момента, счита Торвалдс.

Линус Торвалдс обяви петото RC издание на Linux ядрото от клона в разработка 5.7. След като той определи изданията до момента като почти скучни, сега има раздвижване по отношение на броя на промените в сравнение с миналите RC издания от серията, но въпреки това няма нищо тревожно, смята Торвалдс.

Имаме спокойно издание засега, като повечето RC версии бяха по-малки от средното. Това обаче се променя при RC5, която версия е все още в нормални граници, но вместо да бъде по-скоро към малките размери, тя е по-голяма от средното за този етап на разработката“, се казва в анонса.

Причината, както обяснява Торвалдс е в това, че са се случили някои промени, които са били насрочени за миналото RC издание, но това не води до нещо извънредно. Промените са разпръснати навсякъде, без да има доминиращи компоненти – драйвъри, документация, мрежи, tooling, архитектурни актуализации, KVM и пр.

От всичко навсякъде, но без да има нещо притеснително, както отбелязва Торвалдс. Той казва още, че остава да се види рлез следващите седмици дали всичко ще продължи нормално, но засега изданието остава по разписание.

Това означава, че можем да очакваме финалната версия на Linux Kernel 5.7 в началото на юни месец, освен ако няма някакви проблеми, които да наложат RC8 издание, което би забавило финалната версия със седмица.

Повече подробности за Linux Kernel 5.7 RC5 можете да видите в официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Работата по DirectX 12 в Wine приема форма