Излезе Linux Kernel 5.7 RC7

0
80
Linxu Kernel ядро

Излезе Linux Kernel 5.7 RC7 без особени проблеми.

Линус Торвалдс обяви наличието и на седмото RC издание на Linux ядрото в разработка от серията 5.7. Той обяснява, че докато RC6 беше с по-голям размер от това, което той предпочита, то RC7 е в норми – нито е малко, нито е голямо, точно по средата на това, което се очаква.

При промените също няма нищо обезпокоително, като в голямата си част те също са малки. Изключение правят по-големите промени, направени при s390 и rxrpc, но те също не са чак толкова големи, че да будят тревоги. Торвалдс обяснява, че след излизането на RC7 се оказва, че се е притеснявал напразно от по-големите размери на RC6. Все пак той се застрахова и казва, че все още не е късно да изникнат проблеми.

При Linux Kernel 5.7 RC7 по-голямата част отново са драйвъри, като видео картите и мрежите са с най-голям дял, но както винаги има малки промени навсякъде и при другите драйвъри. Ако всичко върви по план, няма да има RC8 и следващото издание ще е финалната версия.

Встрани от разработването на Linux ядрото Торвалдс съобщава, че си е купил нова машина, която за пръв път от 15 години не е с Intel, а вместо това е преминал към AMD. Сега allmodconfig тестовете му ще се извършват от новия му процесор AMD Threadripper 3970x.

Повече относно Linux Kernel 5.7 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (2 Reviews)
Прочетете още:  Life is Strange 2 идва за Linux на 19-и декември
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments