Излезе Linux Mint 18.3 "Sylvia" – линкове за сваляне

0
21

Днес излезе следващото голямо издание на GNU/Linux дистрибуцията Linux Mint 18.3 „Sylvia“ във вариантите Cinnamon и MATE.

Linux Mint 18.3 е LTS издание, което означава, че ще получава поддръжка от разработчиците до 2021-а година.

При новото издание 18.3 има много нови вълнуващи промени и подобрения. Значително е подобрен софтуерният мениджър. При него е извършено огромно количество работа, преработен е дизайнът му, изглежда по-добре, по-модерно и предоставя на потребителите много по-лесно използване и инсталиране на приложенията. Акцентирано е върху приложения като Spotify, WhatsApp, Skype, Google Earth, Steam,Minecraft и те се инсталират изключително лесно.

Излезе Linux Mint 18.3 "Sylvia" - линкове за сваляне 21

Освен по-лесното инсталиране на приложенията и преработения външен вид, софтуерният мениджър е подобрен значително в отношение на бързодействието и сега той е много по-лек и бърз. Под капака кодът му е подобрен и опростен, бекендът е портнат към AptDaemon, което вече позволява да се разглеждат приложения без вкарването на парола, като това ще се изисква само при инсталиране на приложение. Също така паролата ще се помни за по-дълго време, за да може потребителят да инсталира или премахва приложения за известно време, без да се налага да въвежда всеки път парола.

Инструментът за бекъп Backup Tool е преработен почти от нулата и вече изглежда по съвсем друг начин и главната му цел вече е да създава резервно копие на вашата домашна директория и нищо друго. При използването му вече не се налага въвеждане на парола, а стъпките за създаването на резервно копие са опростени значително.

Излезе Linux Mint 18.3 "Sylvia" - линкове за сваляне 22

Както ви съобщихме по-рано, Linux Mint 18.3 „Sylvia“ вече предлага и Flatpak поддръжка по подразбиране, което означава, че вече всички потребители на тази дистрибуция могат да инсталират всички най-нови приложения, независимо от това какви зависимости са нужни за тях и дали въобще са налични за тяхната версия на изданието, както и позволява инсталирането на различни версии на едно и също приложение.

Поддръжката за Flatpak е напълно интегрирана в софтуерния мениджър и използва използва хранилищата (наречени още remotes) на Flatpak и gnome-apps. Потребителите ще могат да добавят свои собствени хранилища, а Flatpak приложенията ще се инсталират като съвсем нормални приложения, без да има видима визуална разлика или разлика в инсталацията им. Допълнително в софтуерния мениджър е отделена специална секция за Flatpak.

Излезе Linux Mint 18.3 "Sylvia" - линкове за сваляне 23

Друга голяма промяна е използването на най-новата версия на графичната среда Cinnamon 3.6, който вече поддържа GNOME Online Accounts. Това позволява да се разглеждат файлове от OwnCloud и Google Drive във файловия мениджър Nemo. За тази цел потребителят трябва само да свърже своя Google акаунт и Nemo автоматично ще добави достъп до Google Drive в страничния панел на файловия мениджър.

Излезе Linux Mint 18.3 "Sylvia" - линкове за сваляне 24

Интересна новост при Linux Mint 18.3 „Sylvia“ е специалният инструмент за създаване на системни резервни копия. Инструментът се казва Timeshift и не запазва вашите файлове от home директорията, която работа се извършва от Backup Tool, но запазва всичко останало. По този начин, благодарение на Timeshift, потребителите могат да създават резервни копия на цялата си система.

Излезе Linux Mint 18.3 "Sylvia" - линкове за сваляне 25

Добавени са и редица други интересни новости като инструмент за системни доклади, които ще помагат по много лесен начин да се определи причината при евентуални сривове, конфигурационният модул Spices (десклети, аплети, теми, разширения) е преработен изцяло, подобрена е виртуалната клавиатура, подобрена е интеграцията на разширенията за файловия мениджър Nemo, добавена е поддръжка за HybridSleep, преглед на анимирани изображения при nemo-preview, извършена е значителна работа при HiDPI, добавен е визуален прогрес в елементите на панела и пр.

Излезе Linux Mint 18.3 "Sylvia" - линкове за сваляне 26

Повече информация можете да откриете в официалния анонс.

Прочетете още:  Майкрософт връща част от Aero Glass в Windows 10

Linux Mint 18.3 „Sylvia“ можете да свалите от тук:

Излезе Linux Mint 18.3 "Sylvia" - линкове за сваляне 27 Download: Linux Mint 18.3 Sylvia Cinnamon x86

Излезе Linux Mint 18.3 "Sylvia" - линкове за сваляне 27Download: Linux Mint 18.3 Sylvia Cinnamon x64

Излезе Linux Mint 18.3 "Sylvia" - линкове за сваляне 27 Download: Linux Mint 18.3 Sylvia MATE x86

Излезе Linux Mint 18.3 "Sylvia" - линкове за сваляне 27 Download: Linux Mint 18.3 Sylvia MATE x64

0/5 (0 Reviews)