Излезе Linux NVIDIA 440.64 драйвърът с Linux Kernel 5.6 поддръжка

0
71
NVIDIA GPU

Тук е новият Linux драйвър NVIDIA 440.64, който идва с първоначална подръжка за Linux Kernel 5.6.

След като Linux Kernel 5.6 е вече в разработка, от NVIDIA побързаха да пуснат нова версия на драйвъра, която да е съвместима с новото издание, когато то излезе в края на март или в началото на април тази година.

NVIDIA 440.64 е нова версия от стабилния клон на компанията и освен поддръжката за Linux Kernel 5.6, при него е добавена и поддръжка за две нови видео карти GeForce MX330 и GeForce MX350.

При поправените проблеми виждаме отстраняване на проблема с инсталирането на 440.64 драйвъра при RC версиите на ядрото от серията 5.6, където NVIDIA модулът на ядрото не успява да ес компилира с грешката „implicit declaration of function ‘ioremap_nocache’“.

Също така е поправена и регресия, при която се позволява на мониторите да влизат в DPMS режим, въпреки че DPMS режимът е забранен в X сървъра.

Понеже NVIDIA 440.64 е съвсем ново издание, едва ли ще го получите скоро в актуализациите на вашата дистрибуция, особено ако използвате стабилно издание. Този драйвър първо ще се появи при Linux дистрибуциите, които са от типа rolling release, а след това ще бъде добавен и в някои хранилища за Ubuntu-базирани дистрибуции.

Можете да свалите и инсталирате ръчно драйвъра и да го инсталирате с администраторски права със следната команда:

sh ./NVIDIA-Linux-x86_64-440.64.run

Ако сте потребител на SuSE, е добре първо да прочетете упътванията за инсталиране на NVIDIA драйвъри тук.

Когато получите NVIDIA 440.64 официално във вашето хранилище, драйвърът ще бъде инсталиран без никаква намеса от ваша страна, като обикновена актуализация.

Прочетете още:  Майкрософт има специален подарък за зимата. Вижте какъв

Повече подробности за Linux NVIDIA 440.64 драйвъра можете да получите тук.

5/5 (1 Review)