Излезе Linux текстовият редактор GNU nano 3.0. Става по-бърз

0
893
Излезе Linux текстовият редактор GNU nano 3.0. Става по-бърз

Излезе третата голяма версия на известния конзолен текстови редактор за Linux GNU nano 3.0. Този текстови редактор се използва както от начинаещи, така и от напреднали потребители и е особено полезен в случаите, когато поради някаква причина не разполагате с графична среда.

Кодовото наименование на новата версия на GNU nano 3.0 е „Water Flowing Underground“ и идва с по-висока скорост. Разработчиците обещават по-бърза скорост на четене с до 70%. Също така е удвоена скоростта на работата с ASCII текстове.

Други важни промени, които са споменати в анонса са разпознаване на повече escape поредици, добавена е нова клавишна комбинация Ctrl+Delete за изтриване на следващата дума, добавени са различни клавиши за различни дейности, в статус панела се показва правилния брой на редовете при отваряне на файл, нова клавишна комбинация Ctrl+Shift+Delete за изтриване на предишната дума, No-Convert превключването е преместено към Insert менюто и още.

Повече детайли относно GNU nano 3. можете да намерите в официалния анонс. Новата версия ще бъде налична скоро за всички по-големи Linux дистрибуции.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Google добавя полезна функция за търсене офлайн, а резултатите ще излизат при наличие на мрежа