Излезе Linux Ubuntu 18.04.1 LTS

0
142
Ubuntu

Пъръвото малко издание на Linux дистрибуцията Ubuntu 18.04.1 LTS е вече тук. Тази версия включва в себе си всички поправки на проблеми, които са били открити и поправени от първоначалното излизане на версия 18.04 през април тази година. Както винаги малките издания към основна версия не носят големи промени, но те включват в себе си всички актуализации към днешна дата, всички извършени промени и спуснати кръпки.

При Ubuntu 18.04.1 е добавен нов Thunderbolt панел в Settings, поправена е правописна грешка, която сриваше съобщенията на ъпдейт мениджъра, добавена е поддръжка за инсталиране на NVMe с RAID1, подобрено е събирането на данни при телеметрията в Ubuntu Report, налични са поправки при ъпгрейда, възстановен е менюто New Tab в GNOME Terminal, приветстващият инструмент на Ubuntu вече споменава за dock и notifications, добавени са кръпки за Lenovo компютрите, които използват dual audio кодеци.

Една от много приятните промени за потребителите на тази Linux дистрибуция е появата на автоматично съобщение са ъпгрейд към по-нова версия. Считано от Ubuntu 18.04.1 (Bionic Beaver), потребителите на Ubuntu 16.04 LTS (Xenial Xerus) вече ще получават нотификация за ъпгрейд. До момента потребителите, които искаха да минат към следващата версия на Ubuntu трябваше ръчно да предприемат стъпки в Software & Updates инструмента.

Следващото малко издание Ubuntu 18.04.2 се очаква през февруари следващата година и то ще донесе на потребителите още поправки на различни проблеми, различни подобрения, а също така и поддръжка на нов хардуер, която ще е заимствана от Ubuntu 18.10. Ubuntu 18.04.1 е наличен за сваляне във всичките му разновидности – Ubuntu MATE, Ubuntu Budgie, Kubuntu и пр.

Прочетете още:  Майкрософт пуска реклама на своя Surface Pro 4, в която се закача с Епъл (видео)
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments