Излезе Linux звуковата субсистема ALSA 1.2.1

2
38
Разработчиците на Linux звуковата субсистема обявиха новото издание ALSA 1.2.1.

Разработчиците на Linux звуковата субсистема обявиха новото издание ALSA 1.2.1.

Разработчиците на Linux звуковата субсистема обявиха първото издание на ALSA от серията 1.2.x. След като първата версия 1.1 излезе през 2015-а година, сега за пръв път се променя втората малка версия на изданията на 2. Така версията скача от 1.1.9 на 1.2.1.

Разработчикът от Red Hat Jaroslav Kysela обяснява, че е приел това решение поради промените в най-новото издание, а и защото иска да държи изданията в трицифрен порядък. Освен това така хората, които работят по проекта ще са по-внимателни при управлението на конфигурацията при ucm и топологията.

Промените при ALSA 1.2.1 включват имплементирането на snd_config_add_before() и snd_config_add_after(), премахване на дублиран код при control_shm, добавен е snd_mixer_selem_id_parse() от amixer, максималният рейт е повишен на 768000Hz, подобрено е търсенето на грешки при write_wav_header функцията.

Практиките при топологията са преместени към library libatopology.(a|so), подобрен е конфигурационният синтаксис при ucm, конфигурационните файлове за топологията са преместени към пакета alsa-topology-conf пакета, ucm конфигурационните файлове са преместени към alsa-ucm-conf пакета и още.

Пълния списък с промените можете да разгледате тук.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Facebook ще събира още повече информация, разкриват зловещи патенти

2
Leave a Reply

avatar
2 Коментари
0 Отговори на коментари
0 Последователи
 
Коментари с най-много реакции
Най-горещ коментар
2 Автори на коментари
Николай СтефановВалсо Автори на последни коментари
  Абониране  
нови стари оценка
Извести ме за
Валсо
Потребител

При мен дава, че версия е 1.1.9, а не 1.19.