Излезе Lutris 0.5.4 с множество поправени проблеми

0
61
Lutris Linux

Тук е  игровата платформа Lutris 0.5.4, носейки със себе си множество подобрения.

Разработчиците на игровата платформа с отворен код обявиха новата версия на Lutris 0.5.4, която идва с много интересни подобрения.

Lutris е Linux игрова платформа с отворен код, която позволява централизирано интегриране и управление на най-различни игри от Steam, GOG, Origin, Battle.net, Uplay и пр., като всичко е настроено предварително и потребителите не трябва да се занимават с настройки – от тях се очаква просто да свалят играта и да играят.

Сред промените при Lutris 0.5.4 виждаме добавена поддръжка за Python 3.8, вече се показва изскачащ прозорец след успешно добавяне на игра, добавено е удостоверяване на конфигурацията, добавена е дългоочакваната функция Nvidia PRIME off-load, списъкът с libretro рънърите е актуализиран, Esync вече може да бъде използван с Wine 4.6.

Инсталираните игри, за които не е указано коя версия на Wine да използват сега ще използват версията, която е използвана при инсталирането им, поправени са инсталационни проблеми за потребители, чиито потребителски имена започват с „x“,  отстранен е проблемът със скритите странични панели при първоначално стартиране на приложенито.

Поправен е проблем, при който се подволяваше промяната на конфигурацията на игра, която вече е премахната от списъка, поправени са различни locale проблеми, коригиран е проблем, при който Lutris не можеше да намери Gallium Nine библиотеките, отстранен е проблем, при който Lutris сваля Linux версията на игра от GOG, въпреки че е указано да се използва Wine, което предполага свалянето на Windows версията на играта и още.

Пълния списък с промените можете да разгледате тук.

Прочетете още:  Излезе Windows Terminal Preview v0.7
5/5 (1 Review)