Излезе Lutris 0.5.5 с Humble Bundle и първоначална VKD3D поддръжка

0
126
Lutris Linux

Излезе игровият клиент Lutris 0.5.5 с Humble Bundle и първоначална VKD3D поддръжка, поправени са някои проблеми.

Разработчиците на игровата платформа Lutris обявиха най-новото си издание 0.5.5, което идва с някои вълнуващи новости и важни поправки.

Lutris е Linux игрова платформа с отворен код, която позволява централизирано интегриране и управление на най-различни игри от Steam, GOG, Origin, Battle.net, Uplay и пр., като всичко е настроено предварително и потребителите не трябва да се занимават с настройки – от тях се очаква просто да свалят играта и да играят.

След като минаха над четири месеца от миналото издание, сега при Lutris 0.5.5 разработчиците добавят и поддръжка за магазина на Humble Bundle, откъдето вече потребителите ще могат да инсталират игри по възможно най-лесен начин. Добавена е и първоначална поддръжка за VKD3D за игра на Windows DirectX 12 игри под Linux.

Сред другите промени виждаме добавена поддръжка за промяна резолюцията при Muter с използването на Wayland, DXVK вече е разрешен по подразбиране, добавена е опция за лесно включване на ACO шейдър компилатора на Valve при Mesa 19.3 и по-нови, D9VK конфигурациите са мигрирани, за да използват DXVK.

Премахнати са библиотеките от DXVK d3d10 и d3d10_1 в съответствие с промените при DXVK 1.6, добавен е System info таб в Preferences, добавен е нов рънър Yuzu, подобрено е управлението при верифициране в GOG, добавени са bsnes-hd beta и smsplus libretro, премахната е xboxdrv интеграцията, добавена е звукова опция за Mednafen, премахнати са пакетно идващите winetricks.

Официалният пост с новостите при Lutris 0.5.5 може да бъде разгледан тук.

Прочетете още:  Red Hat обявиха края на CoreOS Container Linux
5/5 (1 Review)