Излезе Lutris 0.5.6 с още подобрения и поправки

0
62
Lutris Linux

Тук е новата версия на игровия клиент Lutris 0.5.6, която идва с още поправки и подобрения.

Разработчиците на игровата платформа Lutris обявиха най-новото си издание 0.5.6, което идва с още подобрения и поправки.

Lutris е Linux игрова платформа с отворен код, която позволява централизирано интегриране и управление на най-различни игри от Steam, GOG, Origin, Battle.net, Uplay и пр., като всичко е настроено предварително и потребителите не трябва да се занимават с настройки – от тях се очаква просто да свалят играта и да играят.

Този път промеждутъкът между миналото и сегашното издание не беше голям, като новата версия на Lutris 0.5.6 идва след само малко повече от две седмици. Въпреки това списъкът с промените и подобренията не е малък и са поправени различни важни проблеми.

За потребителите, които използват Battle.net и Origin клиентите са поправени проблеми с тяхното инсталиране, поправен е Wine сендбоксът при системи, които не използват английски език, игровото време е конвертирано от string на float в базата данни, като разработчиците предупреждават да не даунгрейдвате към по-стара версия на Lutris, защото ще имате проблеми в това отношение.

Поправено е сриване, ако ldconfig -p върне повредени данни, вече се позволява на Citra и MAME да бъдат стартирани като самостоятелни приложения, позволява се показването на персонализирани съобщения в края на инсталационните скриптове, дава се възможност за алтернативен конфигурационен файл за емулатора PCSX2, премахнати са повредени файлове, свързани с преводите на други езици.

При Linux графичната среда KDE е отстранен проблемът с размазаните икони, поправен е проблемът при потребителски имена, които съдържат букви с ударения, поправена е опцията „Restrict to display“ при Wayland с Mutter, вече се използва собствен източник за изтеглянето на DXVK, където се правят собствени билдове, с цел да не се изтеглят повредени издания, ако има такива.

Прочетете още:  Feral Interactive предоставят Medieval II: Total War колекция за Linux и Mac OS X (видео)

Официалният анонс може да бъде видян тук.

5/5 (1 Review)