Излезе Mesa 18.1.6 с множество поправки

0
29
MESA Linux driver

Поредното малко шесто издание от 18.1.x клона на Mesa – драйвърния графичен пакет с отворен код за Linux, е вече тук. Наличието на Mesa 18.1.6 беше обявено от Dylan Baker, който подчертава, че освен това издание, допълнително ще има и още две издания за поправяне на проблеми за 18.1 серията.

Baker също така съобщава още, че последните две седмици по разработването на Mesa 18.1.6 са били доста натоварени и в резултат на това са налични над 30 поправки. Направен е кратък анонс и са споменати поправките при pkgconfig, libgl именуването, autotools поправки за libglvnd, поправки, свързани с прозорците.

Налични са поправки за clover, при Meson са поправени старите символни връзки при wrt megadrivers, поправени са множество проблеми при egl, dri3, glx, wayland, поправки при nir, множество драйвърни поправки – intel, radv, etnaviv, vc4, swr, nouveau, r600, amd.

В същото време разработчиците работят и по Mesa 18.2, която версия, ако всичко върви по план и не възникнат непредвидени усложнения, ще излезе в края на август.

Повече относно Mesa 18.1.6 можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Ето някои от промените, които идват в KDE Plasma 5.10