Излезе Mesa 18.2 RC5 с множество поправки

0
18
MESA Linux driver

Отново седмица след излизането на четвъртото RC издание на графичния пакет от драйвъри с отворен код Mesa, тук вече е и петото издание, което идва с поправки на 23 проблема.

Наличността на Mesa 18.2 RC5 беше обявена от Andres Gomez от Igalia и излиза на мястото на финалното издание, което беше задържано поради сериозни проблеми с регресии при представянето на Intel драйвърите в тестовете OpenGL Piglit и SynMark. Поради тази причина сега вместо финална версия на Mesa 18.2, получаваме RC5.

В Mesa 18.2 RC5 са отстранени някои много важни проблеми при GLSL компилатора, поправки за разширението GL_EXT_robustness за GLES, различни поправки за драйвърите с отворен код за видео картите на Intel и AMD. Драйвърите на AMD получават множество поправки, като се обръща внимание на поправени проблеми при рендирането с radv драйвъра, когато се играе играта Super Mario Sunshine с емулатора Dolphin, както и сриване (segmentation fault) при играта Rise of the Tomb Raider.

При Intel се обръща внимание на поправка със забиване при играта Doom 2016, когато се използва Wine. Налични са още поправки за Meson, EGL компилатора, където вече GLSL тестовете могат да работят с python и да зареждат транслиращите файлове, почистване на документацията и още.

Повече подробности относно Mesa 18.2 RC5 можете да получите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  GNOME 3.36 получи важни Wayland поправки
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments