Излезе Mesa 18.3 RC1 с множество поправки за AMD и Intel

0
49
MESA Linux driver

Излезе първото RC издание на драйвърния пакет с отворен код Mesa от серията 18.3.0. Плановете на разработчиците включват излизането на едно RC издание всяка седмица в сряда и това ще продължи до излизането на финалната верися, която се очаква на 21-и ноември 2018-а година.

В същото време Mesa 18.2 ще продължи да получава поддръжка на двуседмичен принцип, докато излезе финалното издание Mesa 18.3.1. Излизането на Mesa 18.3 може и да бъде забавено, ако разработчиците открият бъгове, които няма да позволят излизане на време, което се е случвало и преди. Тогава финалното издание най-вероятно ще бъде отложено за началото на декември месец тази година.

Mesa 18.3 RC1 идва с множество подобрения и поправки при различни нейтив Linux игри, а също така и за Steam Play, подобрена е поддръжката за Vega 20 AMD видео картите, добавена е поддръжка за Raven 2 и Picasso APU, налични са допълнителни подобрения за OpenGL, различни подобрения на ниско ниво, множество подобрения при Vulkan драйвърите Radeon RADV и Intel ANV и още.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  TUXEDO Computers пускат Linux контролен център за системите им