Излезе Mesa 19.2.4 като спешна поправка на сериозен бъг

0
41
Mesa Vulkan

Разработчиците на Linux графичния драйвърен пакет с отворен код пуснаха спешно издание Mesa 19.2.4, за да адресират сериозен бъг.

След като се установи, че старата версия Mesa 19.2.3 има сериозен бъг, който е бил пропуснат при тестовете, разработчиците на драйвърния пакет спешно издадоха нова версия, където проблемът е поправен.

При Mesa 19.2.3 имаше проблем в Mesa OpenGL кода, който води до непълно рендиране при определени ситуации. До откриването на проблема се стига след като в GitLab потребител се оплаква, че има проблеми с играта Dirt Rally и нейните системни менюта и съобщения, които са изчезнали.

Проблемът е локализиран от друг потребител и се оказва, че просто трябва да се променят няколко реда код, които поправят проверяването на целостта на фреймбуфера при промяна в неговото състояние.

В анонса Дилън Бейкър от екипа на Mesa обяснява, че Mesa 19.2.4 е спешно издание, което излиза, за да затвори критичен бъг, въведен при версия 19.2.3, който причинява непълно рендиране при всички Mesa драйвъри.

Той съобщава, че в новата версия е налична единична поправка, която адресира проблема и всички потребители биват съветвани да ъпгрейднат до Mesa 19.2.4 възможно най-бързо или да даунгрейднат до Mesa 19.2.2.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Майкрософт разделят Cortana от търсенето в нов билд