Излезе Mesa 19.2.6 като спешна поправка

0
36
Mesa Vulkan

Излезе Mesa 19.2.6, поправяща проблем при компилирането на IBM POWER билдовете плюс други поправки.

Малко след излизането на Mesa 19.2.5 разработчикът Дилън Бейкър публикува ново издание като спешна поправка на Linux драйвърния пакет с отворен код.

Публикувам ново Mesa 19.2.x издание, за да бъде поправен проблем с невъзможността за компилиране на PPC поради лош бекпорт. Налични са и различни други поправки, защото не искам да ги разхвърлям насам-натам и те всички са стабилни“, отбелязва бейкър в анонса.

Както вече ви съобщихме,Mesa 1.9.5 дойде с поддръжка за използване на Large code модела при JIT-компилираните шейдъри при llvmpipe кода. Това помага на големи процеси като GNOME Shell и Firefox, които може да имат проблеми със Small и Medium моделите.

Имплементирането на тази поддръжка обаче предизвика проблем с компилирането на IBM POWER, което наложи и публикуването на ново спешно издание под формата на Mesa 1.9.6. Проблемът не е хванат от автоматизираната система, защото тя е главно насочена към x86_64 и в по-малка степен към ARM.

Освен горепосочената поправка, в новото издание има поправки при документацията, Broadcom V3D, Vulkan, Meson, Freedreno, GLSL и пр.

Повече подробностни можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе Red Hat Enterprise Linux 7.4