Излезе Mesa 20.0.1 с Vulkan подобрения и още

0
42
Mesa Vulkan

Тук е Mesa 20.0.1, която идва с първите Vulkan подобрения за тази година.

След излизането на първото стабилно издание от серията 20, разработчиците на Linux драйвърния пакет с отворен код Mesa пуснаха първото малко издание от този клон.

При Mesa 20.0.1 са налични Vulkan подобрения, които са първите за тази година, а също така и различни поправки. Една от значимите поправки е при Intel ANV Vulkan драйвъра, която води до голям прираст при Vulkan изчисленията.

Поправката носи до 330% подобрение в представянето при Geekbench за старите Intel видео карти от седмо поколение. Тази поправка е бекпортната от версията в разработка 20.1-devel и е налична само за Vulkan, но не и за OpenGL.

При V3D/Broadcom (Raspberry Pi 4) е поправен проблемът, при който се представя функцията GL_EXT_texture_norm16, но не се използва, поправен е проблем при i965 във функцията fallback_rgbx_to_rgba, поправени са изчислените копия, които не управляваха SUBSAMPLED форматите.

Налични са още поправки по основния код, ACO и LLVM поправки за Radeon, поправки при Intel ANV и Iris драйвърите, поправки при VDPAU и още.

Пълния списък с промените при Mesa 20.0.1 можете да прегледате в официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Windows 12 Lite - 3 пъти по-бърз от Widows 10, но има уловка