Излезе Mesa 20.0.5 с поправки за различни графични проблеми

0
69
Mesa Vulkan

Излезе Mesa 20.0.5 с поправки за различни графични проблеми при AMD и Intel.

Излезе петото малко издание на Linux графичния пакет с отворен код Mesa от стабилния клон 20.0.

Mesa 20.0.5 идва с една седмица закъснение и е плод на труда на разработчиците през изминалите три седмици. Закъснението е било породено от различни проблеми, които обаче вече са решени.

Приятно ми е да обявя наличността на Mesa 20.0.5. Тази версия закъсня с една седмица поради различни проблеми, включително и регресия в Mesa, регресия в Piglit и някои CI проблеми. Все още възнамерявам да издам Mesa 20.0.6 през следващата седмица по разписание“, казва разработчикът Dylan Baker в анонса.

Той обяснява още, че поради закъснението от една седмица това издание е доста по-голямо, като има промени по всякакви компоненти, но изданието е доминирано от най-много работа при AMD и Intel.

Mesa 20.0.5 идва с различни Iris DRM драйвърни поправки, поправки при AMD Vulkan драйвъра RADV, при Intel OpenGL драйвъра е добавена възможност за споделяне на буфер мениджърите през различни дисплеи, налични са различни NIR поправки, LLVM е премахнат от ARM тестовите драйвъри, Intel ANV pipeline вече позволява над 16 шейдър входяща информация, поправени са някои сривания и още.

Mesa 20.1 се очаква съвсем скоро да влезе в замръзнал стадий и плановете са финалнто издание да бъде налично за потребителите през май. Дотогава Mesa 20.0 е стабилната версия, която предоставя на потребителите най-големите новости на драйвърния фронт за видео картите на AMD и Intel.

Официалния анонс на Mesa 20.0.5 можете да видите тук.

Прочетете още:  Ubuntu 20.10 идва с още повече ZFS подобрения
0/5 (0 Reviews)