Излезе Mesa 20.0 RC1 с поддръжка за Vulkan 1.2, OpenGL 4.6 и още

0
81
Mesa Vulkan

Излезе Mesa 20.0 RC1 с поддръжка за Vulkan 1.2, OpenGL 4.6 и най-различни подобрения и нови функции.

Малко след излизането на Mesa 19.3.3. тук е и първото RC издание от серията 20.0.

След излизането на първата RC версия на Linux видео драйвъра с отворен код Mesa от серията 20.0, приключва и имплементирането на нови функции, като сега разработчиците ще се фокусират само и единствено върху тестване и поправяне на проблеми, за да може да се осигури възможно най-безпроблемно финално издание.

С един ден закъснение, но Mesa 20.0 RC1 е тук. Създадени са новите клонове 20.0 (staging и stable) и е създаден нов 20.0 release milestone“, казва Дилън Бейкър в анонса.

При Mesa 20.0 RC1 са налични множество промени, подобрения и нови функции като добавена OpenGL 4.6 NIR поддръжка по подразбиране при RadeonSI, добавена Vulkan 1.2 поддръжка за Intel ANV и Radeon RADV Vulkan драйвърите.

Intel Iris Gallium3D вече е OpenGL драйвър по подразбиране при Broadwell видео картите от осмо поколение и по-нови, налични са различни Intel Gallium3D подобрения, различни оптимизации при RADV ACO бекенда на Valve и още.

Финалното издание на Mesa 20.0 се очаква официално да излезе на 19-и февруари, но предвид факта, че често има проблеми, които блокират излизането на финалните Mesa издания, най-вероятно ще има забавяне и изданието ще е налично малко по-късно от официално обявената дата.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Satisfactory Linux DXVK Wine
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments