Излезе Mesa 20.0 с различни подобрения за AMD и Intel

0
41
Mesa Vulkan

Тук е Mesa 20.0 с множество големи подобрения за видео картите на AMD, Intel, OpenGL и Vulkan.

Разработчиците на Linux видео драйвърния пакет с отворен код Mesa публикуваха първата голяма версия за тази година. Mesa 20.0 идва с изключително много промени и подобрения за видео картите на AMD и Intel и OpenGL/Vulkan.

При Mesa 20.0 е добавена OpenGL 4.6 NIR поддръжка по подразбиране при RadeonSI, налични са различни Intel Gallium3D подобрения, добавена е Vulkan 1.2 поддръжка за Intel ANV и Radeon RADV Vulkan драйвърите, налични са различни оптимизации при RADV ACO бекенда на Valve като към него е добавена и RADV поддръжка за GCN 1.0/1.1.

При RADV отново е пусната NGG поддръжката за геометричните шейдъри, добавена е GL_EXT_direct_state_access OpenGL поддръжка, Intel Gallium3D драйвърът вече е много по-бърз, добавена е Intel Jasper Lake поддръжка за Vulkan и OpenGL драйвърите на Intel, налични са различни подобрения при TURNIP Vulkan драйвъра.

При Raspberry Pi V3D е добавена OpenGL ES 3.2 поддръжка за геометричните шейдъри, налични са различни оптимизации при Vulkan, Intel ANV драйвърът получава поддръжка за различни разширения, при RADV са добавени някои нови разширения като VK_AMD_mixed_attachment_samples и VK_AMD_device_coherent_memory и др.

Повече за Mesa 20.0 можете да научите от официалния анонс, но имайте предвид, че там са отразени само промените от миналото издание.

Последното издание Mesa 19.3.5 от клона 19.3 се очаква да излезе следващата седмица, а първото малко издание 20.0.1 след две седмици.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Кумулативният ъпдейт KB4074588 за Windows 10 не може да се инсталира
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments