Излезе Mesa 20.1 RC3 с Intel Rocket Lake поддръжка

0
44
Mesa Vulkan

Излезе Mesa 20.1 RC3 с поддръжка за процесорите Intel Rocket Lake и видео картите в тях.

Тук е третото RC издание от серията в разработка 20.1 на Linux графичния драйвърен пакет с отворен код Mesa. Работата при Mesa 20.1 продължава с пълна пара, като стабилното издание се очаква да излезе по-късно този месец.

Има много поправки в това издание, но все още има проблеми, които трябва да решим преди финалната версия, която е планирана за 27-и май.“, казва в анонса Eric Engestrom.

Като една от важните промени при Mesa 20.1 RC3 може да се отбележи бекпортването на поддръжката за процесорите Intel Rocket Lake и видео картите, които идват с тях. За целта са добавени PCI ID идентификациите и е свършена друга необходима работа. Останалата част по поддръжката разчита силно на вече наличната Intel Gen12 поддръжка в кода и Intel ANV Vulkan и Iris OpenGL драйвърите.

Сред другите промени виждаме различни поправки за видео картите на AMD и Intel при Radeonsi, ANV Vulkan драйвъра, ACO компилатора на Valve, NIR, V3D, RADV и пр.

Четвъртото RC издание на Mesa 20.1 се очаква другата седмица, последвано от още едно по следващата седмица, а след това, ако всичко върви по план и няма сериозни проблеми, ще излезе и финалната версия.

Повече подробности относно Mesa 20.1 RC3 можете да намерите в официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Излезе Wine-Staging 5.0 RC5 с важна поправка за Far Cry 5