Излезе Netrunner Rolling 2019.04

0
920
Излезе Netrunner Rolling 2019.04

Както потребителите на Linux дистрибуцията Netrunner знаят, тя идва в два варианта – единият вариант е базиран на Debian, а другият Netrunner Rolling е базиран на Manjaro и предоставя rolling модела на предоставяне на софтуера. Именно вторият вариант сега получава актуализация и разработчиците предоставиха на своите потребители Netrunner Rolling 2019.04.

Новото издание използва Linux kernel 4.19.32 LTS, графичната среда KDE Plasma 5.15.3 и KDE Applications 18.12.3. Понеже KDE Applications 19.04 вече е налична, потребителите могат да инсталират и нея.

Най-видимата промяна при Netrunner Rolling 2019.04 е новата тъмна тема, която използва Kvantum енджина за теми. Сега, благодарение на Alpha-Black Plasma и Kvantum енджина, потребителите на Netrunner Rolling получават приятен тъмен 3D дизайн.

Излезе Netrunner Rolling 2019.04 11

При интернет браузъра Mozilla Firefox разработчиците са имплементирали нейтив KDE файл диалог и Plasma приставка за съвместимост. Тази приставка за съвместимост добавя визуална обратна връзка в таскбара, когато се свалят файлове с браузъра, а освен това добавя и контроли за възпроизвежданата от браузъра медия директно в Plasma.

Относно Firefox има още една добра новина – разработчиците са добавили подход, познат на времето от Windows под името Firefox Preloader. При стартиране на операционната система Firefox бива зареден заедно с нея и при стартиране браузърът се отваря моментално. Ако потребителите не искат да използват Firefox, то могат да го ънинсталират, като предварителното зареждане също ще бъде спряно с ънинсталацията на браузъра.

Разработчиците предупреждават, че за файловите асоциации се грижи System Handler и препоръчват да оставите настройката както е:

Излезе Netrunner Rolling 2019.04 12

При Netrunner Rolling 2019.04 е добавена и нова категория при менюто, наречена Webapps. Това са линкове към различни сайтове, които могат да бъдат лесно извикани с Alt+Space или да бъдат добавени като стартери към менюто.

Излезе Netrunner Rolling 2019.04 13

Един от тези Webapps е Opendesktop.org. Понеже rolling варианта на Netrunner идва с ocs-url, това означава, че лесно можете да инсталирате всичко от този сайт от бутона Install, вместо да сваляте пакетите и ръчно да ги инсталирате.

Излезе Netrunner Rolling 2019.04 14

Преработено е и системното меню, където с използването на дизайна със страничен панел, всички KCM модули от потребителския интерфейс могат да бъдат намерени в секцията Plasma Tweaks.

Излезе Netrunner Rolling 2019.04 15

Повече подробности относно новото издание на Netrunner Rolling 2019.04 можете да намерите тук. ISO образът може да бъде свален от тук.

Прочетете още:  Manjaro Linux изоставя ядро 4.3, приканва потребителите да преминат към 4.4 LTS
0/5 (0 Reviews)