Излезе Netrunner Rolling 2019.04

0
882
Излезе Netrunner Rolling 2019.04

Както потребителите на Linux дистрибуцията Netrunner знаят, тя идва в два варианта – единият вариант е базиран на Debian, а другият Netrunner Rolling е базиран на Manjaro и предоставя rolling модела на предоставяне на софтуера. Именно вторият вариант сега получава актуализация и разработчиците предоставиха на своите потребители Netrunner Rolling 2019.04.

Новото издание използва Linux kernel 4.19.32 LTS, графичната среда KDE Plasma 5.15.3 и KDE Applications 18.12.3. Понеже KDE Applications 19.04 вече е налична, потребителите могат да инсталират и нея.

Най-видимата промяна при Netrunner Rolling 2019.04 е новата тъмна тема, която използва Kvantum енджина за теми. Сега, благодарение на Alpha-Black Plasma и Kvantum енджина, потребителите на Netrunner Rolling получават приятен тъмен 3D дизайн.

Излезе Netrunner Rolling 2019.04 1

При интернет браузъра Mozilla Firefox разработчиците са имплементирали нейтив KDE файл диалог и Plasma приставка за съвместимост. Тази приставка за съвместимост добавя визуална обратна връзка в таскбара, когато се свалят файлове с браузъра, а освен това добавя и контроли за възпроизвежданата от браузъра медия директно в Plasma.

Относно Firefox има още една добра новина – разработчиците са добавили подход, познат на времето от Windows под името Firefox Preloader. При стартиране на операционната система Firefox бива зареден заедно с нея и при стартиране браузърът се отваря моментално. Ако потребителите не искат да използват Firefox, то могат да го ънинсталират, като предварителното зареждане също ще бъде спряно с ънинсталацията на браузъра.

Разработчиците предупреждават, че за файловите асоциации се грижи System Handler и препоръчват да оставите настройката както е:

Излезе Netrunner Rolling 2019.04 2

При Netrunner Rolling 2019.04 е добавена и нова категория при менюто, наречена Webapps. Това са линкове към различни сайтове, които могат да бъдат лесно извикани с Alt+Space или да бъдат добавени като стартери към менюто.

Излезе Netrunner Rolling 2019.04 3

Един от тези Webapps е Opendesktop.org. Понеже rolling варианта на Netrunner идва с ocs-url, това означава, че лесно можете да инсталирате всичко от този сайт от бутона Install, вместо да сваляте пакетите и ръчно да ги инсталирате.

Излезе Netrunner Rolling 2019.04 4

Преработено е и системното меню, където с използването на дизайна със страничен панел, всички KCM модули от потребителския интерфейс могат да бъдат намерени в секцията Plasma Tweaks.

Излезе Netrunner Rolling 2019.04 5

Повече подробности относно новото издание на Netrunner Rolling 2019.04 можете да намерите тук. ISO образът може да бъде свален от тук.

Прочетете още:  От екипа на Wine обявиха първото официално издание на VKD3D, чрез който ще се играят DirectX 12 игри под Linux
0/5 (0 Reviews)
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments