Излезе нова алфа версия на Skype за Linux

0
23
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


Нова версия 1.3 беше пусната от Microsoft за Skype за Linux Alpha.

След като обявиха новия проект, от Microsoft продължават усилена работа, за да поправят грешките, които са открили или са били съобщени от потребителите, които са го тествали.

Версия 1.3 носи поправка на някои бъгове като минимизиране в системния трей при графичната среда Cinnamon, след като множество потребители се оплакаха, че функцията не работи коректно, а при други направо сриваше програмата. Поправен е и post-install скриптът за всички поддържани дистрибуции.

От Microsoft съобщават още, че е оправена клавишната комбинация за Redo (Ctrl + Y), а също така и функцията за отписване, която правеше проблеми.

В момента за Microsoft най-важното нещо относно новата алфа версия на Skype for Linux е потребителите да помагат като съобщават за всякакви проблеми. Те приканват всеки един потребител да свали програмата, да я тества и ако открие проблеми да ги съобщи, като така ще се помогне за по-бързото отстраняване на бъговете и за приоритизиране на работата.

Разбира се, версия 1.3 също е алфа и от Microsoft обясняват, че е напълно възможно потребителите да срещнат още бъгове, но, с помощта на потребителите, всяка следваща версия ще става все по-добра.

Официалния списък с промените можете да разгледате тук:

Instead of being hidden, the menu items are now disabled when you’re not signed in.
Logout from the menu works consistently now.
Fixed the post-install script on all supported distributions.
Fixed the ‘minimize to tray’ function for Cinnamon.
URL links that are sent in a chat now open with the browser.
Fixed the Redo shortcut for Linux (CTRL-Y).

Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments