Излезе нова версия на графичната среда KDE Plasma 5.9.1

0
18
KDE Plasma


Днес излезе нова версия на GNU/Linux графичната среда KDE Plasma 5.9.1, която носи със себе си множество подобрения.

Преди малко от KDE project анонсираха наличността на първото поинт издание на KDE Plasma от 5.9 клона.

„Днес от KDE издадохме KDE Plasma 5 издание с версия 5.9.1, което поправя различни бъгове. Новото издание съдържа в себе си нови преводи и поправки на бъгове предоставени от участниците на общността“, се казва в анонса.

Plasma 5.9 излезе през януари месец тази година и донесе със себе си множество подобрения, нови функции и модули на потребителите.

В новата версия 5.9.1 са поправени 62 проблма, които са били съобщени от потребителите. Според списъка с промените са поправени проблеми при KWin, Plasma Audio Volume Control, Oxygen, KSSHAskPass, Breeze, Discover, Plasma Desktop, Plasma Addons, KScreen, SDDM KCM, libkscreen компонентите и kactivitymanagerd.

Изглежда, че разработчиците от KDE project работят усилено върху новата версия и тя ще има доста бърз цикъл на излизане на нови поинт издания, като това означава, че ще виждаме подобни издания все по-често.

Версия KDE Plasma 5.9.2 се очаква да излезе на 14-ти февруари, а KDE Plasma 5.9.3 в края на същия месец.

Само три седмици след това се очаква да излезе KDE Plasma 5.9.4, а последната KDE Plasma 5.9.5, която ще отбележи края на версия 5.9, ще излезе на 25-ти април.

След това на 17-ти май 2017 ще излезе следващото голямо издание на графичната среда с версия 5.10.

Съветваме потребителите да обновят веднага до версия 5.9.1 на KDE Plasma, в момента в който новите пакети се появят в репозиториите на техните дистрибуции.

Прочетете още:  Best Buy потвърждава лошите продажби на iPhone
0/5 (0 Reviews)