Излезе нова версия на Linux Mint-базираната дистрибуция feren OS 2017.10

0
60
Излезе нова версия на Linux Mint-базираната дистрибуция feren OS 2017.10


Новото издание 2017.10 на rolling-release GNU/Linux дистрибуцията feren OS, базирана на Linux Mint Cinnamon, е тук.

feren OS се опитва да се наложи като една добра алтернатива за потребители, които обичат често да променят облика на операционната си система или за потребители, които идват от Windows или macOS.

Смяната на усещането за различни операционни системи при feren OS е направено по много лесен начин. Само с няколко клика потребителят може да си осигури външен вид като на Windows XP, Windows 7, Windows 8, Windows 10, macOS и Linux.

Новото издание на feren OS 2017.10 е с кодово наименование Oxygen и е налично за потребителите както в x86 вариант, така и в x64, и носи със себе си значителни промени.

Добавени са нови тапети, системните настройки на Cinnamon и информацията за системата са преработени и подобрени, като при информацията за системата вече се вижда и логото на feren OS.

Подобрен е екранът за смяна на темите, където всичко е налично на едно място и потребителят няма нужда да ходи на различни места, за да настрои всичко както иска.

Добавен е Maximus – приложение, което автоматично максимизира прозорците в таблетен режим, като бутоните от тайтъл бара в този режим остават вградени в панела.

В скорошните планове за промени се съобщава за подобряване на оформлението на иконите, както и нова икона за скрийншотите.

Новите 2017.10 ISO образи са налични за сваляне, но ако вече имате инсталирана feren OS, не е необходимо да правите нищо повече от инсталирането на регулярните ъпдейти, които идват за системата.

Прочетете още:  Излезе Windows 10 Build 14385

Понеже изданието е rolling-release, което означава, че винаги е най-нова и актуална версия, ISO образите се актуализират своевременно, за да могат новите потребители или тези, които преинсталират, да инсталират по-малко количество актуализации в последствие.

0/5 (0 Reviews)