Излезе нова версия на ReactOS

0
48
Излезе нова версия на ReactOS


Най-новата версия на операционната система ReactOS, която се предлага като „Windows с отворен код“, вече е 0.4.5.

ReactOS представлява операционна система с отворен код, която се стреми към пълна съвместимост с Windows.

Създателите ѝ са недоволни от монопола на Windows и са решили да почерпят от успеха на Linux, създавайки операционна система, която предлага програмна съвместимост със спецификацията Win32 и се явява като клонинг на Windows.

„Представете си, че можете да използвате вашите любими приложения и драйвъри в в среда с отворен код, на която можете да вярвате. Това е reactOS. Не само отворена, но и безплатна операционна система“, казват разработчиците в страницата на проекта.

Проектът е в разработка вече от няколко години и разработчиците постигат различни успехи като подкарването на Doom 3, LibreOffice, Adobe Photoshop CS2, Mozilla Firefox, WinRar, Opera и др.

Излезе нова версия на ReactOS 3

В новата версия ReactOS 0.4.5 са извършени промени най-вече по отношение на UEFI поддръжката, множество подобрения по Win32 субсистемата, поправки при Plug and Play, поправени са различни забивания на приложенията.

Има поправки при FAT32 драйвъра, поправки при шела, поправен е проблем при който се е получавал син екран (BSoD) при смяна на флопи устройства, подобрения за правилно инициализиране на процесорите, различни подобрения при системните библиотеки и още много.

С пълния списък на промените при ReactOS 0.4.5 можете да се запознаете тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Тест на iPhone 7 поражда някои въпроси относно издържливостта на устройството (видео)