Излезе нова версия за Skype за Linux 1.8

0
26
Skype for Business ще бъде заместен от Microsoft Teams


От Майкрософт обновиха алфа версия клона на Skype за Linux до версия 1.8, която носи със себе си някои нови функции и поправкии.

Като полезна нова функция се забелязва възможността за търсене с различни символи от латиница, което определено беше проблем за потребителите, в страни, които не са англоговорящи.

Поправени са проблемите при инсталацията на Debian базирани дистрибуции, както и виждаме нова функция за маркиране на непрочетени съобщения като прочетени, което е полезно за потребители, които често получават такива.

Новата версия е фокусирана върху представянето на Skype и от Майкрософт съобщават, че са оправени някои проблеми със стабилността на приложението, както и е повишено бързодействието забележимо.

И докато това е добре дошло, все пак повечето потребители се надяват да видят и някои функции, които се предлагат във версиите за Windows. Споделянето на екран, което е дългоочаквана функция, все още не присъства в новата алфа версия. Потребителите, които все пак искат да я използват, ще трябва да се обърнат към стария клон на Skype, който в момента е с версия 4.3.0.37 и функцията присъства.

От Майкрософт обещават да работят с потребителите в тясно сътрудничество и можем да се надяваме, че техният глас ще бъде чут и те ще добавят и тази важна функция към новия Skype за Linux.

Напомняме на читателите, че новият Skype за Linux е все още в алфа стадий на разработка и при използването му могат да се появят най-различни неочаквани проблеми от различно естество.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux дистрибуцията Xubuntu спира да издава 32-битови образи