Излезе NVIDIA 418.52.03 Vulkan бета драйвъра за Linux. Добавени са две нови разширения

0
888
NVIDIA GPU

Разработчиците от NVIDIA публикуваха поредната бета версия на Vulkan драйвъра за техните видео карти 418.52.03 за Linux и Windows.

Както обикновено новият драйвър осигурява пълна Vulkan поддръжка за NVIDIA GeForce и Quadro видео картите с архитектури Volta, Pascal, Maxwell (първо и второ поколение) и Kepler. Добавена е поддръжка за актуалната версия на Vulkan от серията 1.1.

В новия Vulkan бета драйвър 418.52.03 са на разположение и две нови разширения VK_KHR_surface_protected_capabilities и VK_EXT_pipeline_creation_feedback.

Разширението VK_KHR_surface_protected_capabilities позволява използването на запитвания за това дали могат да бъдат създадени swap chains с използването на флага VK_SWAPCHAIN_CREATE_PROTECTED_BIT_KHR. Главната целл е при използването на този флаг да се разбере дали съответният дисплей мениджър или графична среда поддържат функцията за защитени ресурси и защитена памет или не.

VK_EXT_pipeline_creation_feedback разширението осигурява обратна връзка към игровите енджини и приложенията за създаването на pipeline и създава обратна връзка за управлението на pipeline кешовете.

Потребителите, които искат да изпробват NVIDIA 418.52.03 Vulkan бета драйвъра могат да го изтеглят от страницата на NVIDIA.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Майкрософт признаха за Bluetooth бъг в Windows 10 KB4505903