Излезе NVIDIA 440.44 драйвъра за Linux

0
41
Nvidia видео карти

Разработчиците от NVIDIA публикуваха своя най-нов стабилен драйвър за Linux NVIDIA 440.44.

От NVIDIA обявиха официалната наличност на поредната версия на техния видео драйвър за Linux NVIDIA 440.44, като се очаква скоро да излезе и нов бета драйвър.

При NVIDIA 440.44 Linux драйвъра виждаме поправен проблем, който може да доведе до сриване на Linux ядрото при зареждане на nvidia.ko, отстранен е проблемът с инсталирането на драйвъра при Oracle Linux 7.7 системи, където NVIDIA кернел модулът не може да се компилира с грешката „unknown type name ‘vm_fault_t’“.

Поправен е бъг, при който стартирани приложения директно на дисплей (като например VR HMD) имат накъсване (tearing), когато към системата е включен G-SYNC или G-SYNC съвместим монитор, добавена е поддръжка за видео картата Quadro T2000 with Max-Q Design, добавена е поддръжка за Vulkan променливата __GL_SYNC_DISPLAY_DEVICE.

Променливата __GL_SYNC_DISPLAY_DEVICE се използва при случаи, когато имаме повече от един монитор и отговаря за обозначаването на имената на конекторите и дисплеите, за да се получи синхронизирано рендиране, което да предотвратява накъсването на картината.

Можете да свалите новия драйвър и да получите повече подробности от официалната страница на NVIDIA.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  AMD RADV Vulkan драйвърът получава подобрения при GCN 1.0 и 1.1 моделите
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments