Излезе NVIDIA 440.59 драйвърът за Linux с PRIME Sync и DP MST Audio

0
72
NVIDIA

Излезе видео драйвърът за Linux NVIDIA 440.59, който носи със себе си интересни подобрения и нови функции.

Разработчиците от NVIDIA публикуваха поредната стабилна версия на техния видео драйвър за Linux с версия 440.59, която идва с много интересни подобрения и нови функции.

При NVIDIA 440.59 виждаме, че вече е спряно ограничаването на кадрите при конфигурации без активни дисплеи с разрешен HardDPMS, поправен е бъг, който причиняваше сриване в X сървъра при изход на DPMS с разрешен HardDPMS, ограничен е максималният брой на GPU екраните до един GPU екран на едно GPU устройство, NVIDIA драйвърът е актуализиран, за да позволи на NVIDIA High Definition Audio (HDA) контролерите да могат да отговарях на хотплъг събитията, докато HDA е runtime-suspended.

Добавена е поддръжка за DisplayPort Multi-Stream при аудио драйвъра, като тази нова функция изисква Linux Kernel 5.5 или по-нова версия, добавено е име по подразбиране на файла за запазване на дисплей настройките от nvidia-settings, ако не е намерен предишен файл, добавена е PRIME Synchronization поддръжка за Linux Kernel 5.4 и по-нови, поправен е бъг, при който игрите, използващи DXVK навлизат в безкраен loop при компилирането на шейдърите, ако функцията OpSource не е налична.

NVIDIA 440.59 идва и с един познат проблем – при използването на Vulkan с разрешен flipping при Quadro видео картите е възможно да има графични проблеми. Ако имате подобен проблем можете да спрете UBB с командата nvidia-xconfig –no-ubb, да спрете flipping-а от контролния панел на NVIDIA като махнете чавката на „Allow Flipping“ или да използвате графична среда, която има композитор.

Повече относно новия стабилен драйвър за Linux NVIDIA 440.59 можете да научите от NVIDIA.com.

Прочетете още:  BeagleBoard AI идва по подразбиране с Debian Linux
5/5 (2 Reviews)