Излезе NVIDIA 440.82 Linux драйвърът с поправка за DOOM Eternal

0
68
NVIDIA GPU

Излезе NVIDIA 440.82 Linux драйвърът с поправка за играта DOOM Eternal и други важни промени.

От NVIDIA публикуваха своята поредна стабилна версия 440.82 на драйвъра за Linux, която идва с важни подобрения.

На първо място NVIDIA 440.82 предоставя на геймърите поправка за играта DOOM Eternal, която имаше проблем с разполагането на важни компоненти в системната RAM памет. Това водеше до изключително представяне дори и при мощен хардуер, като потребителите се оплакваха, че трудно могат да достигнат дори 25 кадъра в секунда на най-ниски настройки.

Причината е в това, че системната RAM памет е много по-бавна от VRAM на видео картите, което причиняваше и изключително бавната работа на играта дори и на карти като 1080 Ti и 2080 Ti. В същото време потребителите на AMD можеха да играят играта с отворения драйвър Mesa и с фирмения драйвър на AMD с доста добро представяне.

След заведен бъг в бъг тракъра на NVIDIA разработчиците на компанията обърнаха внимание на този неприятен проблем, който най-вероятно е предизвикан от бъг в самата игра, и малко по-късно беше издадена Vulkan бета версията 440.66.07, в която присъстваше поправка, която кара играта да зарежда ресурсите си във видео паметта. Сега тази поправка вече е налична и в стаиблния драйвър.

NVIDIA 440.82 Linux драйвърът идва още с XCB+Xlib поправка, поправен е проблем, при който приложенията, които са били заредени на дискретната видео карта се сриват при излизане, добавена е поддръжка за Linux Kernel 5.6, както са поправени и различни проблеми при инсталацията на NVIDIA драйвъра при тази версия на Linux ядрото.

Прочетете още:  Разработчици обявиха новостите около Plasma Mobile

Повече подробности около NVIDIA 440.82 драйвъра за Linux можете да намерите на официалния сайт.

5/5 (1 Review)