Излезе NVIDIA Vulkan Beta 396.54.06. Идва с нови Vulkan разширения

0
913
NVIDIA GPU

Излезе поредната малка версия от клона в разработка на Vulkan драйвъра на NVIDIA 396.54.06. В тази нова версия освен поправените бъгове има добавени и две нови разширения за кросплатформения приложно-програмен интерфейс за графика и изчисления Vulkan.

На фронта на поправките разработчиците от NVIDIA са добавили важна поправка, която поправя различни проблеми с повредена графика при използването на DXVK и Vulkan, което отново показва тясното сътрудничество между двата проекта.

Що се отнася до двете нови разширения, то това са KHR_shader_atomic_int64 и KHR_driver_properties. KHR_shader_atomic_int64 разширението позволява 64-битови atomic операции на вписани и отписани цели числа в споделените променливи и буферите за съхранение.

VK_KHR_driver_properties, беше обявена преди седмица от Khronos Group и позволява създаването на запитвания за физическото устройство, което от своя страна позволява получаването на информация относно имплементацията на драйвъра.

Това дава възможност на приложенията да разбере на кой производител е драйвърът и с коя версия на тестовия комплект е съвместима неговата имплементация.

Новите разширения KHR_shader_atomic_int64 и KHR_driver_properties са налични за Windows с версия на NVIDIA драйвъра 399.32 и за Linux, версия 396.54.06, които можете да свалите от тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Linux-базираната конзола на Atari ще може да се поръча предварително след два дни