Излезе NVIDIA Vulkan Beta драйвърът за Linux с версия 396.51.02

0
892

Излезе новата версия на Vilkan драйвъра на NVIDIA за Linux от бета клона, с версия 396.51.02. Това издание добавя поправки за SPIR-V компилатора, различни поправки по драйвъра, както и поправки за някои зависвания.

Добавена е поддръжка за видео картата Quadro P3200 с Max-Q Design, добавена е нова опция за команден ред –override-file-type-destination, която може да бъде използвана за пренасочване на дестинацията на инсталирание файлове по време на инсталацията, филтрирани по файлов тип.

Добавена е поддръжка за Vulkan разширението VK_EXT_vertex_attribute_divisor, което стана налично с излизането на Vulkan 1.1.82. Поддръжката на това Vulkan разширение ще помогне на разработчиците да намират по-лесно проблемни Vulkan команди.

В тази версия има и един познат проблем при Quadro видео картите. При разрешен flipping някои потребители могат да наблюдават графични проблеми. Този проблем се отстранява с използването на композитен десктоп, със спирането на опцията Allow Flipping в секцията OpenGL Settings в NVIDIA контролния панел или със спирането на UBB, което става с командата nvidia-xconfig –no-ubb.

Новият драйвър може да бъде лесно инсталиран при Arch-базираните Linux дистрибуции просто с командата:

CODE: Избери всички

aurman -S nvidia-vulkan

За другите дистрибуции ще трябва да го инсталирате ръчно.

Повече подробности можете да научите от официалната страница на NVIDIA.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе нова версия на Windows 10