Излезе OpenSUSE Leap 42.2

0
20
Излезе OpenSUSE Leap 42.2


Днес излезе OpenSUSE Leap 42.2, който вече е наличен за сваляне и носи със себе си различни подобрения и нови версии на различни пакети.

Членовете на openSUSE Project са щастливи да обявят поредната minor версия на стабилната Linux дистрибуция OpenSUSE Leap 42.2.

Leap е замислена с идеята да даде на стабилност на потребителите, които търсят такава със своята консервативна технология.

В OpenSUSE Leap 42.2 се използва по-старата версия на Linux Kernel 4.4, защото тази версия е с LTS (Long Term Support) статус и предоставя сигурност и стабилност.

По подразбиране се използва стабилната LTS версия на графичната среда KDE Plasma 4.8, [url=https://www.prelude-siem.org“ rel=“nofollow“ class=“external text]Prelude Security Information & Event Management (SIEM)[/url], както и са обновени версиите на други най-различни пакети.

От openSUSE Project съобщават, че участниците в проекта са предоставили 1400 нови пакета във версия 42.2, което е с цели 17% повече спрямо версия 42.1.

Подбрения има при Open vSwitch поддръжката, YaST, подобрения при локализациите за различни държави, подобрена е работата на snapper snapshots и други.

Предоставя се и графичната среда GNOME, с версия 3.20, за потребителите, които не искат да използват KDE.

Повече детайли могат да бъдат намерени на news.opensuse.org.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  KDE Plasma 5.5 ще има сигурен лок скрийн при Wayland