Излезе първата бета на Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark)

0
47
Цялото наименование на Ubuntu 19.10 е Eoan Ermine


Първото бета издание на Ubuntu 17.10 (Artful Aardvark) във вариантите Kubuntu, Lubuntu, Ubuntu Budgie, Ubuntu Kylin, Ubuntu MATE, Ubuntu Studio и Xubuntu.

В официалния анонс се събщава, че при първата бета са актуализирани множество пакети, които са готови за по-задълбочено тестване, но засега образите са доста ранни и могат да се очакват проблеми.

Kubuntu 17.10 Beta 1 използва KDE Plasma 5.10, KDE Applications 17.04.3, както и X.Org сесия по подразбиране, а не Wayland.

При Ubuntu MATE 17.10 се работи по поддръжката за супер клавиш, по нов heads-up дисплей, подобрява се глобалното меню и се работи по работеща алтернатива на Unity 7.

При Ubuntu Budgie 17.10 Beta 1 има актуализирани компоненти по GNOME и графичната среда, както и други стилови подобрения. За това издание разработчиците казват, че имат нужда от информация за проблеми при ъпгрейд от Ubuntu Budgie 17.04 към Ubuntu Budgie 17.10.

Поправени са още и редица проблеми като иконата на Dropbox вече се изобразява коректно в панела, GNOME-Control-Settings иконите вече могат да се достъпват от менюто, намалено е използването на RAM памет, когато машината не се използва, GNOME Photos приложението е заменено с gThumb и още.

Разработчиците благодарят на потребителите, които тестват новото бета издание на Ubuntu 17.10 и ще се радват на обратна връзка при всякакви проблеми.

Повече информация можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Изумителната технология за изкуствен интелект Mycroft идва за Linux (видео)