Излезе първата стабилна версия на Devuan Linux 1.0.0

0
82
Излезе RC изданието на Linux дистрибуцията без systemd - Devuan 2.0 ASCII


След почти три години разработка първата стабилна версия на базираната на Debian Linux дистрибуция Devuan, която не използва systemd, е вече тук.

Създателите на проекта Devuan, Unix админ ветерани, публикуваха своето първо стабилно издание, което се появява повече от една година след бета версията.

Devuan 1.0.0 е дериват на Debian 8 „Jessie“ и използва неговите пакети. Разработчиците съобщават, че не е имало сериозни бъгове от RC2 изданието на дистрибуцията и всички критични бъгове са били изчистени.

От екипа обещават, че ще предоставят кръпки, актуализации и ъпгрейди на изданието дори и след края на официалната поддръжка на Debian Jessie.

Разработчиците са щастливи да заявят, че въпреки скептицизма на множество хора, вече има изградено голямо и здраво Devuan общество, което разполага с мощна инфраструктура.

Те обещават, че усилията им да предоставят универсална GNU/Linux дистрибуция няма да спрат дотук и те ще се разпростират и след това издание.

Сега усилията се насочват към следващото стабилно издание Devuan ASCII (Minor Planet #3568), като би трябвало скоро да се появят и образи за тестване.

Ако вече използвате Devuan Jessie RC2, за да получите ъпгрейд до стабилната версия трябва просто да изпълните apt-get update && apt-get upgrade.

Повече информация относно първото стабилно издание на Devuan 1.0.0 можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  How to: Как лесно да изгасим или рестартираме Linux в определено време, час или дата