Излезе PlayOnLinux 5.0 Alpha 2

0
925
Излезе PlayOnLinux 5.0 Alpha 2

След като миналата година през септември излезе новата версия на графичния фронтенд на WinePlayOnLinux 5.0 Alpha, с кодово наименование Phoencis, сега разработчиците от проекта обиявиха наличността и на PlayOnLinux 5.0 Alpha 2, която идва с някои подобрения.

Освен продължаващата работа по промяната на външния вид при PlayOnLinux 5.0 Alpha 2 има множество промени под капака. Разработчиците съобщават, че е налична нова Wine билдинг система, която е по-бърза, по надеждна и с нея се работи много по-лесно и е кросплатформена. Всеки, който иска да работи с Playonlinux вече ще получи 1828 различни Wine версии.

Новата система е с отворен код, използва контейнери и всеки може да я инсталира на своя компютър за нула време, ако иска да компилира Wine ръчно.

Излезе PlayOnLinux 5.0 Alpha 2 3

Добавена е поддръжка за 4 Wine разновидности.

Upstream версията, която е чистата версия на Wine, без никакви модификации.
Staging версията, която предоставя модифицирани пакети от проекта Wine-Staging.
Dos support версия, която предоставя Wine и емулатора dosbox.
CX версията предоставя Wine версията, която се разработва и използва от Codeweavers в техния продукт CrossOver.

В близките няколко седмици се очаква и предоставянето на Proton версията на Wine, разработвана и използвана от Valve за тяхната функция Steam Play.

Имайки предвид, че новата пета серия на PlayOnLinux използва Javascript, разработчиците са направили самостоятелни пакети, които ще работят на всяка една Linux дистрибуция без нуждата от инсталирането на JDK runtime. Ще бъдат предоставени и macOS, и Flatpack пакети.

Добавена е и GOG поддръжка, която максимално ще улесни инсталирането на игри от gog.com. Имплементирана е поддръжка за уеб сайт изглед директно в съветниците за инсталиране на игри, което позволява автентикацията на скриптовете към всеки уеб сайт. PlayOnLinux 5.0 Alpha 2 може автоматично да сваля и да инсталира GoG игри от вашия акаунт, както до момента това правеше PlayOnLinux v4.

Прочетете още:  Нови модели на Apple най-вероятно ще дойдат на 27-ми октомври

Демонстрация на тези функции можете да видите в следното видео:

Повече подробности относно PlayOnLinux 5.0 Alpha 2 можете да научите от официалния анонс.

0/5 (0 Reviews)