Излезе поредна версия на Steam Beta клиента, която дава повече свобода при Linux игрите

0
903
Steam Linux

Съвсем малко след излизането на миналата Beta версия на Steam клиента от Valve пуснаха нова версия, която също идва с интересни подобрения на фронта на Linux гейминга.

За Linux потребителите най-значимата промяна е добавената възможност за включване на Steam Play само за конкретни заглавия, а не за всички, както беше досега. Добавена е и отдавна желаната от потребителите възможност за използването на Steam Play не само при Windows заглавията, но и при нейтив Linux заглавията.

Идеята на подобна опция е да се изпробва разликата, ако се играе с Proton и с нейтив порта, а също така и заобикаляне на проблемен порт, от който потребителите не са доволни като представяне или поради други проблеми.

При Linux още са поправени проблеми с офсет скрола на мишката при overlay в игрите, поправен е бъг, при който при пускане на Steam Play клиентът не изисква рестарт, а такъв е необходим, преработени са глобалните Steam Play настройки. При macOS е добавена възможност за излизане от игрите директно от Steam overlay

За всички потребители на Windows, Linux и macOS са налични поправки при режима Big Picture – едната е решаване на проблема, при който чат прозорецът прави така, че някои контролери не работят, а другият поправен проблем е ненавременното рендиране на картината.

Допълнително за всички е добавена поддръжка за контролерите HORI Battle Pad и HORI Wireless Switch Pad.

Целият анонс на Valve относно новата Steam Beta версия може да бъде видян тук.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  От Intel добавят подобрения и още работа по Icelake поддръжката при Linux Kernel 4.19
Абониране
Извести ме за
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments