Излезе преработената версия за Skype

0
40
Излезе преработената версия за Skype

От Майкрософт съобщиха, че е налична нова, преработена версия на Skype, която предоставя нови функции и унифициране на интерфейса при различните операционни системи.

Първоначално този ъпдейт беще пуснат през август месец тази година с preview статус, а сега вече е стабилен и е наличен за Linux, Windows и macOS.

От Майкрософт обясняват, че новият Skype подобрява начина, по който потребителите общуват помежду си, благодарение на разширените възможности на приложението и че се използва чисто нова технология.

Сред новите функции са панел за нотификации за реакции и споменавания, персонализиращи се теми, разговорите вече имат медийна галерия, добавена е функция за сортиране на новите съобщения, emoji реакции.

Една добра новина за Linux потребителите е, че най-сетне споделянето на екрана работи, при това между всички операционни системи – Linux, Windows и macOS, както това беше при старата версия от клона 4.х.

Новата версия можете да свалите от официалната страница на Skype. Linux потребителите, които вече имат инсталиран Skype fot Linux ще получат ъпдейта по нормалния за тяхната дистрибуция начин. Разбира се, те също могат да я свалят от сайта.

Повече подробности относно новата, преработена версия на Skype, можете да получите от анонса в блога на приложението.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Излезе DXVK 1.7 с две нови Vukan разширения