Излезе Proton 5.0-3 с Direct3D 12 поддръжка за Metro Exodus и още

0
64
Proton Linux Valve

Тук е Proton 5.0-3 с някои важни подобрения като Direct3D 12 поддръжка за Metro Exodus.

Разработчиците от Valve пуснаха своето трето малко издание на Proton за играене на Windows игри под Linux от серията 5.0.

След като при миналите издания от тази серия бяха поправени важни проблеми като чести сривания при възпроизвеждане на видео и аудио, графични проблеми при играта Subnautica, сриване при стартиране на Planet Coaster, подобрена интеграция на Steam клиента, подобрена звукова поддръжка за старите игри и още, сега и тази версия идва с още подобрения.

При Proton 5.0-3 като най-забележимо допълнение се забелязва добавената поддръжка за играене на играта Metro Exodus в DirextX 12 режим. Наскоро разработчиците на играта потвърдиха, че работят върху нейтив издание на заглавието за Linux, но дотогава ще може да се играе безпроблемно и с Proton.

Допълнително е поправен високият polling rate при мишката, което създаваше проблеми при различни игри като DOOM 2016, поправена е невъзможността на играта Automobilista да зареди съдържание, което е необходимо, поправено е сриване при стартиране за игрите The Walking Dead: Saints and Sinners и eFootball PES 2020.

Повече за новото издание на Proton 5.0-3 можете да научите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)
Прочетете още:  Майкрософт премахват Skype при някои потребители