Излезе Radeon Software 18.40 за Linux

0
888
Излезе Linux драйвърът за AMD AMDVLK 2019.Q2.2. Носи подобрения в производителността

AMD издадоха поредната версия на Radeon Software 18.40 – Vulkan/OpenGL графичния пакет със затворен код, който съдържа в себе си и PAL OpenCL плюс предварително пакетирания All-Open пакет, съдържащ Mesa-базирани компоненти.

Radeon Software е главно насочен към бизнес потребителите и ползвателите на работни станции а голямата част от Linux потребителите предпочитат графичния пакет с отворен код Mesa, който съдържа в себе си множество поправки и подобрения за най-различни игри и приложения и при това е и по-бърз от продукта на AMD.

Като друг минус на Radeon Software може да се посочи фактът, че потребителите трябва да използват LTS Linux ядрата, за които е създаден софтуерът, иначе драйвърът е твърде вероятно да се развали, да създава проблеми и дори системата да откаже да стартира. Това е проблем, който липсва при Mesa графичния пакет.

При Radeon Software 18.40 липсват някакви големи поправки и като единствена промяна е посочена добавената поддръжка за SUSE Linux Enterprise Desktop 15 и SUSE Linux Enterprise Server 15, като по този начин се разширява списъкът на вече поддържаните Linux дистрибуции Ubuntu 16.04.5, Ubuntu 18.04.1, Red Hat Enterprise Linux (RHEL)/CentOS 6.10, RHEL/CentOS 7.5.

При желание можете да свалите Radeon Software 18.40 от официалния сайт на AMD.

0/5 (0 Reviews)
Прочетете още:  Скрипт улеснява инсталацията на продуктите на Adobe при Linux