Излезе Red Hat Enterprise Linux 8.1

0
176
Rad Hat RHEL

От Red Hat обявиха официалната наличност на Red Hat Enterprise Linux 8.1.

Red Hat обявиха новото издание на Red Hat Enterprise Linux 8.1, което идва с Kernel Live-Patching. След дългогодишна работа сега RHEL поддържа Kernel Live-Patching, което позволява прилагането на кръпки по сигурността без необходимостта от рестарт на машината.

Друга голяма промяна е изоставянето на поддръжката на virt-manager, с който потребителите можеха да създават и управляват гост виртуални машини. Сега virt-manager е заместен от уеб приложението Cockpit, което предоставя лесен за използване интерфейс и позволява наблюдение над системните ресурси, а също така и лесна настройка на хардуера.

Хибридният облак използва консистентна, надеждна и по-сигурна основа и ние направихме така, че Red Hat Enterprise Linux да бъде точно тази основа за бъдещето на компютърните изчисления при корпоративния бизнес“, казва Стефани Чирас – генерален мениджър и вицепрезидент в Red Hat.

Red Hat Enterprise Linux 8.1 е първото малко издание от клона 8.х, след излизането на първата голяма версия преди половин година. Такава е и стъпката на издаване на малките версии – през шест месеца, което дава възможност на клиентите на Red Hat да правят обмислени планирания, приготвяйки се за новите издания с възможно най-малко спиране на критичните за тях системи.

Red Hat Enterprise Linux 8.1 идва с контейнер-центрични SELinux профили, което позволява създаването на по-сигурни политики по сигурността и за контролиране на достъпа на процесите до хост машината. Това дава лесна възможност за допълнително подсигуряване на системите срещу атаки и заплахи.

Налични са още подобрения при разработването на приложения за хибридния облак заедно с подобрени услуги и инструменти за разработчици, добавени са нови Red Hat Enterprise Linux Systems Roles, което улеснява процеса по настройването на субсистемите за управление на специфични функции като мрежи, времево синхронизиране, дисково пространство, SElinux, kdump и пр.

Прочетете още:  Deep Diving Simulator Linux DXVK Wine

Налични са и различни други подобрения.

Повече подробности относно Red Hat Enterprise Linux 8.1 можете да получите от официалния анонс.

5/5 (1 Review)